29 Kasım 2012 Perşembe

KISIR TARİFİ








MALZEMELER (4 Kişilik)

4 (küçük) çay bardağı ince bulgur (Kişi sayısı kadar bardakla ekleyebilirsiniz)
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
1 orta boy kuru soğan
1yk. domates salçası
1 yk. biber salçası
nar ekşisi
1 limon suyu
tuz,kuru nane,mutlaka kimyon,karabiber,kırmızı biber

YAPILIŞI

Bulguru ayıklayınız ve bol suyla yıkayınız. Geniş bir kabın içerinse koyunuz. Üzerine geçecek kadar kaynar suve tuzunu  koyup karıştırınız ve üzerine kapak kapatıp 10-15 dakika kadar şişmesini sağlamak için bekletiniz.



Bu arada yeşillikleri hazırlamaya geçiniz. Maydanozu ve taze soğanları bol suda yıkayınız  Suyunu süzdürüp ince, ince kıyınız.


Kuru soğanı ayıklayıp incecik kıyınız ve bir tava içerisinde az yağ ekleyip kavurunuz, kavrulduktan sonra domates ve biber salçalarını da ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.


Kabaran bulgurun üzerine soğanla kavurduğunuz salçaları ekleyiniz. Salçaları iyice bulgura yedirene kadar karıştırınız.


Ardından limon suyunu ,nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip karıştırınız.Kırmızı ve karabiberi,kimyonunu da ilave ediniz. Tadına bakıp gerekli görürseniz nar ekşisini ya da tuzunu ekleyebilirsiniz.

Son olarak ta doğradığınız yeşillikleri içerisine koyup iyice karıştırınız.

Bir süre dinlendiriniz ve servis ediniz. Afiyet olsun.

Bulgur ve salça karışımına, yeşil nane ilave etmeden, soğumasına izin verin. Bulgur ve salça sıcak olursa, naneniz kararır.

2 yorum:

  1. çok severim ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ya canım cektı valla ellerıne saglık:)http://deryavolkan.blogspot.com bende beklerım bloguma...

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.