28 Kasım 2012 Çarşamba

KREP





MALZEMELER


2 Su bardağı un

1 Su bardağı süt

2 Yumurta

Tuz

Tavayı yağlamak için tereyağı (Seramik tavada yağsız pişiyor)


HAZIRLANIŞI

Çukur bir kapta önce sıvıları sonra unu ilave ederek iyice çırpın.

Tereyağıyla ısınan teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe krep

hamurundan döküp sallayarak hamurun tavanın her tarafına eşit

şekilde yayılmasını sağlayın. Bir yüzü pişince spatulayla ( yada havada

döndürerek) diğer tarafını pişirin.


20 cm.lik teflon tavada bu malzemelerle 5 tane krep çıkıyor.

İsterseniz hamurun içine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.