5 Ocak 2013 Cumartesi

KUYMAK




MALZEMELER

2 yk. tereyağ

2 yk. mısır unu

2 çay bardağı sıcak su

100-150 gr. dil peyniri

tuz

 YAPILIŞI


Tavaya tereyağını alıp ,eritin. Daha sonra , mısır unu ve tuzu ekleyin. Karııştırarak rengi koyulaşıncaya kadar  kavurun. Suyu ekleyip karıştırın. Fukurdamaya başladığında peyniri üzerine yayın. (peyniri ekledikten sonra içinden kaşığı çırkartıp, kendi haline bırakın.) Peynir eriyip, tereyağ üzerine çıkınca ocağı kapatın. Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun..

(Kişi başına 1 yemek kaşığı mısır unu hesabıyla pişirin)

1 yorum:

  1. hımmmmmm nefisss
    hayatımda bir kez yedim hepsi orjinal karadeniz el yapımı maalzemelerle baayılmıştım :)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.