29 Temmuz 2013 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU TAVUK




Malzemeler

1tane kemikli tavuk göğsü

1 yk. tereyağ

2 su bardağı süt

2  yemek kaşığı un

tuz

  karabiber


Yapılışı
 
Tavuğu iyice yumuşayana kadar haşladıktan sonra didelim. Fırın kasesine  koyalım. Üzerine tuz ve karabiber atıp, 2 kepçe tavuk suyunu gezdirelim. Bir tencerede unu ve yağı kavuralım. Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyelim.  Karışım biraz koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Pişen sosu tavuklarımızın üstüne dökelim. Beşamel sos hafif kızarana kadar fırında pişirelim. Kare şeklinde keserek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.