17 Temmuz 2013 Çarşamba

TAHİNLİ KURU BAKLAVA






MALZEMELER

6 adet baklava yufkası

1 yumurta sarısı

susam

Kat araları için:

2 yk. toz şeker

1 çay bar.tahin

1 çay bar.ceviz

Yarım çay bar. sıvı yağ

YAPILIŞI

Derin bir kasede tahin ve sıvı yağı karıştırın.Şeker ve ceviz içini de başka bir yerde karıştırın. Bir  adet baklava yufkasının üzerine tahinli yağdan sürün.Bu işlemi üç adet yufka üzerinde uyguladıktan sonra şeker-ceviz içi karışımından biraz serpin ve çok bol olmamak kaydıyla kenarlarını da biraz içeri alarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları ayrı ayrı(üçlü)bu şekilde sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Yumurta sarısını üzerine sürüp susamını serpip, 180 derecedeki fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
( yaklaşık 15- 20 dk kadar yetiyor.)Afiyet olsun.

Üzerine yumurta sarısı susam koymadan da pişirebilirsiniz.Fırından çıkınca pudra şekeri serpebilirsiniz.

4 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.