21 Eylül 2010 Salı

Makarna Mantısı


Malzemeler

Yarım paket mantı makarna
100gr.kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
su














sosu için

yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
nane
 kırmızı pul biber
tereyağı


















Hazırlanışı

Kıymanın içine ince doğranmış kuru soğanı ve baharatı koyup yoğurun.Kımalı harçtan ufak parçalar koparıp makarnanın içine doldurun.Geniş bir tencerenin içinde kaynayan suya ekleyip karıştırarak 10-15 dk.pişirin.Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.Tereyağını eritip kırmızı biberi kavurun(İstenirse domates salcasıyla da sos hazırlanabilir).Haşlanan mantı makarnayı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp,kırmızı biberi üzerine gezdirin.En üstüne de nane serpip sıcak oalrak servis yapın.Afiyet olsun..

Makarnaların doldurulması biraz zaman alır. Ancak bu yemeği pişirmeden buzluğunuzda uzun süre saklayabilirsiniz

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım benim,çok isteyipte bir türlü normal kıvamında yapamadığım bir makarna çeşididir bu,sende görünce dayanamadım,,,aldım bir tabak,sevgiler selamlar...

    şimdi hazır yapılmışı varken ben niye uğraşimm canım demi ama?

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok severim makarna mantısını çok leziz bir görüntü..

    sevgiler

    bende beklerim

    www.gulcinyaman.info

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.