3 Temmuz 2011 Pazar

GÜL REÇELİ






Malzemeler:


150gr. kokulu gül yaprağı

2 yemek kaşığı limon tuzu

6 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:


Gül yaprakları bir kaç su yıkanır. Süzülmeye bırakılır.

Üzerine 1 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı limon tuzu ilave edip yapraklar

çok ezilmeden yoğrulur.Kavonaza bastırılarak konur. Buzdolabında  5-6 gün

bekletilir.

Geniş bir tencerede şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz

kıvama gelince gül yaprakları ilave edilir. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar

üzerindeki köpükler alınarak kaynatılır (Çok kaynatılınca yapraklar sertleşir).

Ocaktan alıp ılınınca kavanozlara aktarılır.Afiyet olsun.



Derin dondurucudaki güllerle yapacaksanız, aynı ölçülerle kaynattığınız şuruba yaprakları ilave edin.

6 yorum:

  1. Çok ta severim bu reçeli... Bahçede var güllerim ama az kokulu :( Kokulu gül edinmeliyim en kısa zamanda, sonra becerebilirsem reçel:)

    YanıtlaSil
  2. sağlıkla afiyetle tüketin canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. mis kokulu enfes olmuştur:)
    sevgiler
    yemekbirask.blogspot

    YanıtlaSil
  4. Gülün de reçelinin de kokusunu ayrı ayrı hissettim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Banu reçelimi resimdeki pembe kokulu gülden yaptım,Güzel oldu.Deneyin derim..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili örgü çantam,durme durme yorumlarınıza teşekkür ediyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.