11 Eylül 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN EZMESİ





Malzemeler: (4-5 Kişilik)


3 adet orta boy patlıcan

3 adet orta boy domates

3 adet yeşil biber

3 diş sarımsak

1 adet kuru soğan (Piyazlık doğranmış)

1 tatlı kaşığı şeker

Maydanoz(Üzerini süslemek için)

Zeytinyağı

Sirke

Hazırlanışı


Patlıcanların üzerine bıçakla birkaç tane kesik atılarak, ocakta közlenir. Kabukları soyulan domatesler iri parçalar şeklinde doğranır. Çekirdekleri temizlenen yeşil biberler, sarımsaklar ince ince, soğanlar ise piyazlık   şekilde doğranmalıdır. Közlenen patlıcanların kabukları soyulduktan sonra doğranır. .

Tencereye yeteri kadar konan zeytinyağında, ilk olarak soğanlar ve sarımsaklar kavrulur, ardından biberler ilave edilir.  Biberler de bir süre kavrulduktan sonra patlıcanlar ilave edilir. Patlıcanlar kavrulurken 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz eklenir. Hemen ardından domatesler eklenir. Domatesler eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişmesi yeterlidir.

Yemeğimiz piştikten sonra üzerine biraz sirke ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. cokk severim ama bolugumda yayinlamadigimi fark etim ilk firsata yapmaliyim
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.