28 Eylül 2011 Çarşamba

KURU KAYISI REÇELİ





MALZEMELER


1kg kuru kayısı

1,5 kg toz şeker

yarım limon

5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI



 Kayısıları akşamdan yıkayıp suya koydum, sabaha kadar beklediler. Kuru kayısı oldugu için çok şişti,  yerken zor olmasin diye ikiye böldüm.Az su koyarak kaynattım. Kaynamaya başlayınca üzerine şekerini boşalttım. Kaynadıkca köpügünü kaşıkla aldım. Yarım limon suyunu da ekleyip bir taşım daha kaynatıp altını kapattım. Çok haşlarsanız erir, marmelat gibi olurlar çok kaynatmamanızı tavsiye ederim.Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. kayisi nin herhalini herseini cok severim
    Altin sarisi gibi olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.