Malzemeler:
150gr. kokulu gül yaprağı
2 yemek kaşığı limon tuzu
6 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Gül yaprakları bir kaç su yıkanır. Süzülmeye bırakılır.
Üzerine 1 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı limon tuzu ilave edip yapraklar
çok ezilmeden yoğrulur.Kavonaza bastırılarak konur. Buzdolabında 5-6 gün
bekletilir.
Geniş bir tencerede şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz
kıvama gelince gül yaprakları ilave edilir. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar
üzerindeki köpükler alınarak kaynatılır (Çok kaynatılınca yapraklar sertleşir).
Ocaktan alıp ılınınca kavanozlara aktarılır.Afiyet olsun.
Derin dondurucudaki güllerle yapacaksanız, aynı ölçülerle kaynattığınız şuruba yaprakları ilave edin.
Çok ta severim bu reçeli... Bahçede var güllerim ama az kokulu :( Kokulu gül edinmeliyim en kısa zamanda, sonra becerebilirsem reçel:)
YanıtlaSilsağlıkla afiyetle tüketin canım ellerine sağlık
YanıtlaSilmis kokulu enfes olmuştur:)
YanıtlaSilsevgiler
yemekbirask.blogspot
Gülün de reçelinin de kokusunu ayrı ayrı hissettim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Banu reçelimi resimdeki pembe kokulu gülden yaptım,Güzel oldu.Deneyin derim..
YanıtlaSilSevgili örgü çantam,durme durme yorumlarınıza teşekkür ediyorum.Sevgiler...
YanıtlaSil