Translate

6 Ağustos 2013 Salı

KARNIYARIK YEMEĞİ





Malzemeler:

6 adet patlıcan

1 su bardağı su pişirmek için

patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ


İç harcı için:


200 gr kıyma

2 adet orta boy soğan

2 adet domates

2-3 tutam maydanoz

tuz

karabiber

2-3 diş sarımsak

1 yk salça

sıvı yağ

Üzeri için:

3 adet yeşilbiber

2 adet domates


Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  2. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.(kızartma işlemini ağır ağır, ağzı kapalı bir tencerede yaparsanız, patlıcanlarınızın yumuşamasını sağlamış olursunuz. aksi takdirde, kızarmış fakat yumuşamamış patlıcanlar elde edersiniz) .
  3.  Ayrı tavada doğranmış önce soğanları , kıymayı ekleyerek iyice kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  4. .Domatesler suyunu salıp,kıvam alıncaya kadar pişirin içine birkaç diş sarımsak da atın.Maydanozları ekledikten sonra biraz daha pişirip,altını kapatın.
  5. Sonra tepsiye, patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesikleri bir kaşık yardımıyla, patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  6. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın,ve her birinin üzerine yine biberlerden birer tane koyun
  7. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.içine birkaç diş sarımsak atın. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  8. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemiyayvan bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.
  9. Yanına pirinç pilavı ve cacıkla akşam menümüz hazır. Afiyet olsun

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok severim bende çok da güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.