23 Ağustos 2013 Cuma

KAYISI MARMELATI

 



Malzemeler

1 kg. olgun kayısı

500 gr. toz şeker

yarım limon suyu

Yapılışı


 Kayısılar iyice yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgece konur. Çekirdeklerinden ayrılır ve  uygun bir tencereye konur.

 Tencerenin kapağı kapatılır ve çok kısık ateşe oturtularak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 Ocak kapatılır, soğuyunca blendırdan geçirilir.

Kayısı püresinin üzerine  şeker dökülüp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak fazla suyu alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatmanız yeterlidir. Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşup, kıvamlı bir hale geldiğinde limon suyu eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocak kapatılır.Sıcak sıcak kavanozlara konur,kapağı kapatılıp hemen ters çevrilir.Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edilir.Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Kayısıyı cok sevıyorum,bu marmelatta bır harıka olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.