21 Temmuz 2010 Çarşamba

TORBADA TÜRLÜ






Malzemeler;

• 250 gr.tavuk but, kuşbaşı

• 2 adet havuç

• 2 adet kabak

• 2 adet patlıcan

• 2 adet domates

•2 adet sivri biber

• 2 adet soğan

• 5-6 adet taze fasulye

• yarım çay bardağı zeytinyağı

• 3 diş sarımsak

• 1,5 fincan su

• tuz, karabiber,

• 1 yemek kaşığı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaş.susam yağı (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

1. Tüm sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyup doğrayın..Sarmısakları bütün halde ,tuzu biberi ekleyin

2. Küçük doğranmış tavuk etlerini de ekleyip harmanlayın..15-20 dakika çukur bir kapta bekletin..yağı ekleyip tekrar harmanlayın..

3. Yanmaz fırın torbasını karışımla doldurup suyu ekleyin..ağzını bağlayıp tencereye yatık olarak yerleştirin.

Tencereye bir parmak aşacak kadar su doldurup torbanın üzerine bir küçük delik açın..tencerenin ağzınını kapakla örtüp yemeği pişirin,yaklaşık 40 dk..ılınınca torbayı yırtarak servis tabağına sosuyla servis yapın..afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.