21 Temmuz 2010 Çarşamba

Un helvası

Un helvası











Malzemeler:



- 100 gr. tereyağı

- 2 su bardağı un

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su



Yapılışı: Süt ve su karışımı bir cezve içerisinde ısıtılır. Tereyağı tencerede eritilerek içerisine un ilave edilir. Un hafif pembemsi olana kadar kavrulduktan sonra şeker de ilave edilerek 2-3 dakika daha ateşte çevrilir. Süt ve su karışımı sıcak olarak tencere içerisine yavaş yavaş ilave edilir. Un, sütü tamamen çekene kadar karışım sürekli karıştırılır. Helva kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocağın altı kapatılarak tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirilir. Helvaya kaşıkla şekil verip servis edilir. Arzu edilirse üzerine tarçın, hindistan cevizi veya fındık kırığı dökülerek süslenebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.