17 Eylül 2010 Cuma

Yassı Kadayıf Tatlısı


Ve yine herkesin bildiği bir ramazan tatlısı..


Ben yassı kadayıfı çok severim. Yapılışı kolay,oldukca da lezzetlidir.

MALZEMELER

½ kg. yassı kadayıf
2 yumurta

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Süslemek için;

Fındık veya ceviz

Kaymak

YAPILIŞI

Yassı kadayıfın sert kenarları kesilir, çırpılmış yumurtaya bulanır. Kızdırılmış bol sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Önceden hazırlanarak soğutulmuş şerbete batırılıp servis tabağına dizilir. Üzeri kaymak ve dövülmüş fındık veya cevizle süslenir.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Çok ama çoook severim, maalesef İzmitte bulamadııım:((

    YanıtlaSil
  2. Banu Hanım,yassı kadayıfları İzmit'den aldım.Onun için beğendiniz herhalde..(Kan çekti:)))

    YanıtlaSil
  3. İzmitte nerede satılıyor, ne oluuuuur hemen yaz bana:)Ben İzmitin acemisiyim ona göre tarif et ama...

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.