14 Aralık 2009 Pazartesi

MUHAMMARA

Yapılan araştırmalarda Türkiye'de yaklaşık olarak günlük 100 milyon ekmek üretildiği,bu ekmeğin takriben %10'a yakın bölümünün bilinçsiz tüketimden dolayı çöpe atıldığı belirtilmektedir.
Bu da yıllık olarak 550.000.000 tl gibi ciddi bir kayıp oluşturmaktadır.Ekmeği israf etmemek için bilinçli tüketmek gerekir.Ekmek yetecek düzeyde satın alınmalı,artanekmekler poşete sarılarak muhafaza edilmeli ve bayatlama geciktirilmelidir.Buna rağmen bayatlayan ekmekler ,çöpe atılmadan değerlendirilebilir.Bu ise bayat ekmekler ile yapılan farklı yemek,pasta ve tatlılarla mümkündür.
Şimdi bayat ekmekle yapılan bir tarif :


Muhammara

Malzemeler
2 adet ekmek
50 gr ceviz içi
2 adet soğan
1 bağ maydonoz
250 gr beyaz peynir
50 gr pul biber
50 gr sıvı yağ
tuz
100 gr domates salçası

Yapılışı
2 adet ekmekiçi suyla ıslanır ve suyu sıkılır.Bir karıştırma kabına alınır.50 gr ceviz içi çekilir. 2 adet soğan,sarımsaklar ve maydanoz çok ince şekilde çekilir.İçine rende beyaz peynir, pul biber ,tuz,yağ,salça konur ve hepsi karıştırılır.Hazırlanan karışım kanepe şeklinde dilimlenmiş ekmekler üzerine sürülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.