27 Aralık 2009 Pazar

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU



Malzemeler


1 kg tatlı kırmızı biber

Yarım su bardağı üzüm sirkesi

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı tuz

Hazırlanışı


Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin.

Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.

Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.

Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün.

Üzerine biberlerin yarısını dizin.

Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.

Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.(Kapakları önceden kaynatıyoruz)

1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin.

Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.