Translate

16 Aralık 2009 Çarşamba

PİLAV







Malzemeler

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı margarin(varsa tereyağ)

1/2 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı
Pirinçleri bir kaba alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su koyup 25-30 dakika bekletin.Daha sonra bol soğuk suyla yıkayıp  süzün,varsa teflon tencere kullanın.
 Margarini orta ateşte eritin ve yıkayıp suyunu süzmüş olduğunuz pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika kavurun. . Sonra kavurduğumuz pirinçlerin üzerine
 iki bardak sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte suyunu çektikten sonrasa düşük ateşte pişirin. Pilavın üzeri göz göz olmaya başladığında biraz alarak pirinçlerin yumuşamış olmasını kontrol edin. Yumuşadığında altını kapatarak yemeden önce 5-10dk dinlendirin yani bekleyin. Eğer tavuk haşlamışsanız, evde tavuk suyunuz varsa ,1 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tabi bu durumda 2 bardak olan sıcak suyumuzu 1 bardağa azaltmanız gerekir.

Eğer evinizde haşlanmış nohut varsa pirinçlere suyu eklediğiniz aşamada pişmiş nohutlarıda ekleyebilirsiniz.(Önceden haşladığınız nohutları buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Bu nohutlarla kısa zamanda nohut yemeğide yapabilirsiniz. Pilavlarda, çorbalarda çok kullanışlı oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.