24 Aralık 2009 Perşembe

FIRINDA TAVUKLU SEBZE TÜRLÜSÜ















MALZEMELER (4kişilik)



1-1.5 tavuk göğsü

1yk.sıvı yağ

1 kabak

1patlıcan

100gr konserve bamya

1 havuç

2 soğan

1 orta boy patates

4-5 diş sarımsak

3 domates

tuz,karabiber



YAPILIŞI

Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp az yağda pişirin.Üzerine tuz ve karabiber serpip ince doğranmış soğanları ekledikten sonra 5 dk. daha pişirin.Diğer taraftan,tüm sebzeleri yıkayıp soyun ve kuşbası doğrayın.Bamyayı süzüp bir tabağa alın.Fırına dayanıklı orta boy bir kaba önce kavurduğumuz tavuk etini,sonra da hazırladığınız sebzeleri yerleştirin.Üzerine sarımsakları ve halka halka doğradığınız domatesleri
sıraladıktan sonra tuz ve karabiberi serpiştirin.2 su bar.sıcak suyu ekleyip kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın.Türlüyü 175 derecede 30 dk.pişirin.Fırının kapağını açarak folyoyu çıkarın.10 dk daha pişirin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.