23 Aralık 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

                                  Annemin şeker bayramında yaptığı nefis dolmalar.Ellerine sağlık......

Malzemeler


2 sb. pirinç

1 sb.zeytinyağı

5-6 adet soğan

1tk.tozşeker

tuz

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık


1/2 demet maydanoz-dereotu


1-2 çk.küçük siyah üzüm


1 avuç kuru nane


tarçın,yenibahar,karabiber,1/2 limon suyu


1 tutam zerdeçal


1 tutam zencefil


1 kahve fincanı nar ekşisi


Yapılışı


Yağda doğranmış soğanları kavurup ,fıstığı ekleyip biraz pembeleştikten sonra pirinci ekliyoruz.Üzerine çıkacak kadar suyunu koyup pişmeye bırakıyoruz.

Piştikden sonra biraz daha yağ konup ince kıyılmış maydanoz,dereotu ve kuş üzümüyle limon suyu eklenip karıştırilır.

Yapraklar aynı boy ve kalınlıkta olmasına dikkat edilerek sarılır.Tencerenin
dibi 1 kat yaprakla döşenip sarmalar dizilir.

Ayrı kapta 1 su bardağı su ile zencefil,zerdeçal,narekşisi,tuz,2 kesme şeker karıştırılıp sarmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte pişirilir.Soğuyunca servis tabağına tencere ters çevrilerek boşaltılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.