14 Aralık 2009 Pazartesi

EKMEK KÖFTESİ


Malzemeler
1 bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 ufak kuru soğan
Dereotu,maydanoz
1 çay k.kimyon
250 gr rende beyaz peynir veya kaşar
tuz,köfte baharı

Yapılışı
Bayat ekmeklerin iç kısmı suda ıslanır ve suyu sıkılır.Ekmekler bir kaba alınarak tüm malzemeler iyice yoğrulur.Daha sonra yuvarlanan köfteler yağda kızartılarak servis edilir.(istenirse içine 1 yumurta kırılabilir.) Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bu tarifi daha önce 2 defa denemiştim...ikiside çok lezzetli ve güzel olmuştu...yapmayanlara tereddüt edenlere şiddetle tavsiye ederim...(özellikle her öğünde ben gibi sürekli taze ekmek arayıpta bayat ekmek israfına dur diyemeyenlere tavsiyem) Ben bu tarife yumurta kullanıyorum çünkü malzemeyi topluyor ve kabarıyor puf puf oluyor..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.