Translate

27 Temmuz 2013 Cumartesi

VİŞNELİ MUHALLEBİ



Tadı bildik, ama sunumu farklı bir muhallebi arayanlar ,buraya buyrun...











MALZEMELER

Sütlü muhallebi için:

3 su bardağı süt,

3 yemek kaşığı nişasta(buğday)

2 çay bardağı şeker


Vişneli muhallebisi için 


3 su bardağı vişne suyu,

3 yk.nişasta,

2 çay bardağı şeker

1 vanilya



HAZIRLANIŞI


 İki muhallebiyi aynı anda,ayrı ayrı tencerelerde yapalım. Cam kaseyi ıslatıp, önce sütlü muhallebiyi

dökelim,daha sonra vişneli muhallebiyi tam ortasından diğer muhallebinin üzerine yavaş yavaş döküp

ılınınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.Servis anında, cam kasemizi ters çevirip düz bir kaba

alıp dilimleyelim.AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.