23 Temmuz 2013 Salı

SALATALIK TURŞUSU






Malzemeler:
  • 2 kilo ufaklarından salatalık ((3 litrelik kavanozda )
  • su
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 8-10 sap maydanoz
  • karabiber taneleri,
  • 2-3 adet defne yaprağı
Yapılışı
  • Taze, sert yapılı, küçük boy salatalıkları yıkayıp, temizleyelim.
  • Salatalıkları hafifçe delip, kavanoza sıkıca dolduralım.
  • Tuzlu,şekerli  suyu hazırlayıp üzerine ilave edelim. Salatalıkların üzerine çıksın. 
  • Sarımsaklarını soyup kavanoza yerleştirelim.
  • Sirkeyi içine boşaltalım. İri karabiber taneleri ve defne yapraklarını ekleyelim.
  •  Maydanozu en üste sıkıca dizip kavanozun kapağını kapatalım. Mutfakta 2-3 gün bekletip, suyu azalırsa , üzerine biraz daha su ve 1 yemek kaşığı tuz da  ilave edelim.
  • Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde2-3 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
  • NOT: Salatalıkların rengi sarıya dönünce turşumuz artık olmuştur. Afiyet olsun. 
.                  

2 yorum:

  1. EN BECEREMEDİĞİM ŞEY TURŞU. BİR TÜRLÜ TUTTURAMIYORUM :)ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.