11 Temmuz 2013 Perşembe

TEPSİDE PEYNİRLİ DEREOTLU KEK







  • MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr. sert beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • tuz

    • YAPILIŞI:
    • 35- 40 cm. çapındaki borcam  yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
    • Ayrı bir kapta  yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.
    • Kabartma tozu ile un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
    • Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).
    • Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
    Afiyet olsun…

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.