27 Ağustos 2013 Salı

TAZE KAYISI REÇELİ


    Malzemeler 
  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • yarım limon suyu
  •    Hazırlanışı
    Kayısıları yıkayıp ikiye bölün.  Akşamdan  tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün,   gece boyunca bu şekilde bekletin.Ertesi sabah 35 -40 dk kadar kaynatın. Ocaktan almadan 10 dk kadar önce limon suyunu ekleyin. İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
    Sıcak reçeli kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın.Afiyet olsun.

    25 Ağustos 2013 Pazar

    MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ




    MALZEMELER

    1 kg mürdüm eriği
    1 kg şeker
    Yarım limon suyu

    Hazırlanışı

    Erikler yıkanıp dörde bölünür ve bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker dökülür.Bir gece bekletilir.  Kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirilir. Kaynama esnasında oluşan köpük delikli bir kepçe yardımıyla alınır. Altını kapatmaya yakın limon suyu ilave edilir.
    Afiyet olsun.


    23 Ağustos 2013 Cuma

    KAYISI MARMELATI

     



    Malzemeler

    1 kg. olgun kayısı

    500 gr. toz şeker

    yarım limon suyu

    Yapılışı


     Kayısılar iyice yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgece konur. Çekirdeklerinden ayrılır ve  uygun bir tencereye konur.

     Tencerenin kapağı kapatılır ve çok kısık ateşe oturtularak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

     Ocak kapatılır, soğuyunca blendırdan geçirilir.

    Kayısı püresinin üzerine  şeker dökülüp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak fazla suyu alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatmanız yeterlidir. Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşup, kıvamlı bir hale geldiğinde limon suyu eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocak kapatılır.Sıcak sıcak kavanozlara konur,kapağı kapatılıp hemen ters çevrilir.Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edilir.Afiyet olsun.



    17 Ağustos 2013 Cumartesi

    MAYDANOZ ZAYIFLATIR MI?



    Maydanoz zayıflatır mı maydanoz suyu ile nasıl zayıflarım maydanoz ile zayıflama yolları nelerdir?

    Maydanoz suyu kürü doğal zayıflama yöntemlerinden biridir. Maydanoz suyu kürü göbek ve karın bölgelerinde toplanan yağların yakılmasına olanak sağlayarak bu bölgelerde ciddi oranda incelme gösterir.
     
    Maydanozun asıl sırrı yapısında gizlediği yağ yakıcı özelliği ve bölgesel incelmeyi gerçekleştirecek niteliğe sahip olmasındır. Maydanoz suyu kürü sağlıklı zayıflamak isteyenler için ideal bir yöntemdir. Tabi bu sırrın yanında egzersiz yapmak işiniz daha kolaylayacaktır.
     
    Bu noktada akla gelen önemli sorulardan bir tanesi, maydanoz kürleri nasıl hazırlanıyor? Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız ve gerçekten incelmeye ihtiyacınız varsa doğru yöntemlerle bu kürleri kullanarak istediğinize ulaşabilirsiniz.
     
    Maydanoz kürünün hazırlanışı:
     
    Taze maydanozları ince ince doğrayın 4 bardak suya ilave edip kaynatın 15-20 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Hazırladığınız kürü günlük yapılmak şartıyla her gün tüketmelisiniz.
     
    Maydanoz kürleri ile alakalı diğer bir tarif ise şöyle; taze maydanoz demetinden 10-15 dal sapları ile birlikte ayırın. Bunu mutfak robotunuza yerleştirin ve üzerine bir bardak su ilave edin. Robotunuzda iyice çekin. Sabahları bu karışımı için. 15 gün boyunca bunu uygulayın. Taze ve doğal maydanoz kürü sayesinde bölgesel incelme sağlayarak kalıcı ve hoş bir fiziğe sahip olacaksınız

    16 Ağustos 2013 Cuma

    BÖĞÜRTLEN REÇELİ





    Malzemeler

    1 kg böğürtlen

    1 kg toz şeker

    1/2 limon suyu

     Hazırlanışı
    1. Böğürtlenleri iyice yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin.
    2. Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin.
    3. Şekerli halde bir gece bekletip , kısık ateşte  pişirin.
    4. Ateşten alınca limon suyunu ekleyip,ılınınca kavanozlara boşaltın.Afiyet olsun.






    12 Ağustos 2013 Pazartesi

    PATLICANLI BİBERLİ SOS


     
     
     
    Malzemeler
    2 patlıcan
    2 kırmızı biber
    1 kabak
    2 soğan
    2 domates
    süslemek için ceviz
    tuz
     
     
    Yapılışı
     
    2 adet patlıcanı, 2 adet kırmızı biberi közle. Közlenen patlıcan ve biberler hemen bir poşete atılıp bir süre bekletilirse kabukları daha kolay soyuluyor.
    Soğanlar temizlenip, piyazlık olarak doğranır. Az yağda kızartılır. İçine kuşbaşı doğranmış domatesler eklenir. Temizlenmiş patlıcan ve biberler ufak ufak doğranıp  içine atılır. Hepsi karıştırılır. İstenirse bağlamak için çiğden rendelenmiş bir kabak eklenip 2-3 dk çevrilip  tuz ilave edilip ocak kapatılır.Servis tabağına alınan sos cevizle süslenir. Et yada tavuk yemeklerinin yanında servis edilebilir.Afiyet olsun.
     

    6 Ağustos 2013 Salı

    KARNIYARIK YEMEĞİ





    Malzemeler:

    6 adet patlıcan

    1 su bardağı su pişirmek için

    patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ


    İç harcı için:


    200 gr kıyma

    2 adet orta boy soğan

    2 adet domates

    2-3 tutam maydanoz

    tuz

    karabiber

    2-3 diş sarımsak

    1 yk salça

    sıvı yağ

    Üzeri için:

    3 adet yeşilbiber

    2 adet domates


    Yapılışı:

    1. Patlıcanları alacalı soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
    2. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.(kızartma işlemini ağır ağır, ağzı kapalı bir tencerede yaparsanız, patlıcanlarınızın yumuşamasını sağlamış olursunuz. aksi takdirde, kızarmış fakat yumuşamamış patlıcanlar elde edersiniz) .
    3.  Ayrı tavada doğranmış önce soğanları , kıymayı ekleyerek iyice kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
    4. .Domatesler suyunu salıp,kıvam alıncaya kadar pişirin içine birkaç diş sarımsak da atın.Maydanozları ekledikten sonra biraz daha pişirip,altını kapatın.
    5. Sonra tepsiye, patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesikleri bir kaşık yardımıyla, patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
    6. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın,ve her birinin üzerine yine biberlerden birer tane koyun
    7. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.içine birkaç diş sarımsak atın. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
    8. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemiyayvan bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.
    9. Yanına pirinç pilavı ve cacıkla akşam menümüz hazır. Afiyet olsun

    3 Ağustos 2013 Cumartesi

    Aptamil Akademi'de yerinizi almaya hazır mısınız?


    Bebeklerin güvenle beslenmelerine ve gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı nesiller yetiştirme amacıyla yola çıkan Milupa Aptamil, 29 yıldır bulunduğu Türkiye bebek beslenmesi pazarının lideri olarak, şimdiye kadar gerçekleştirdiği seminerlerle binlerce anneye bebek beslenmesi konusunda bilgilendirme yapmıştır.

    Aptamil Akademi ile anneler ve anne adayları, hamilelikten bebeklerinin 36 ayına kadar geçen sürede bebekler ile ilgili en çok merak edilen; gerek bebek beslenmesi, gerek bebek bakımı, gerekse bebeklerin yaşadığı sağlık problemleri ile ilgili tüm bilgileri konunun uzmanlarından öğrenme ve izleme fırsatı bulacaklar.



    Bebek beslenmesi alanındaki yüzyılı aşan tecrübe ve uzmanlığın ışığında bebeklerin en doğru beslenme olanaklarına ulaşabilmesini birincil önceliği olarak gören Milupa Aptamil, hazırlanan dört farklı bölümle  hamilelik, 0-6 ay, 6-12 ay ve 12-36 ay bebekler için bilinmesi gerekenleri uzmanların anlatımıyla görüntülü olarak annelere ulaştırıyor. Her videonun sonunda ise anneler kendileri için iki farklı soruyla karşılaşacaklar. Her bölüme ait soruları doğru olarak yanıtlayan anneler ise Aptamil Akademi sertifikasının sahibi olacak.

    Bebeklerin en hızlı geliştikleri ilk yıllarında annelerin doğru bilgilerle bebeklerinin beslenme ve bakımını yapmasının önemini vurgulayan Milupa Aptamil, Aptamil Akademi ile bebeğini en iyi şekilde yetiştirmek isteyen anneleri http://www.milupa.com.tr/aptamil-akademi adresine bekliyor.

    Milupa Aptamil’i sosyal hesaplardan takip edebilirsiniz:

    https://www.facebook.com/milupaannebebekkulubu
    https://twitter.com/milupatr

    Bir bumads advertorial içeriğidir.

    2 Ağustos 2013 Cuma

    NOHUTLU KABAK





    Malzemeler
    • 1 Adet kuru soğan
    • 3 Adet soyulup doğranmış domates
    • 1 diş sarımsak
    • 1 Yemek kasığı salça
    • 1/2 yarım cay bardağı su
    • 3 Adet kabak
    • 1 Su bardağı haşlanmış nohut
    • Kuru nane
    • Tuz

    Hazırlanışı

     Tencereye yağ konur. Yarım daire şeklinde doğranmış soğan iyice kavrulur. Üzerine daire şeklinde doğranmış kabaklar ve domates dizilir. En üste nohut bırakılır. Tuz ve sarımsağı eklenir.Su koymadan kapak kapatılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. İnce kıyılmış dereotu serpilir, ateşten alınır.Nohutlu kabak yemeğinizi sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz limon suyu ekleyebilir veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.