20 Mart 2015 Cuma

KAFKAS ÇORBASI



MALZEMELER






MALZEMELER


8 su bardağı et suyu ya da su

1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

2-3 yaprak  lahana

4 orta boy pancar

yarım kereviz rendesi

yarım havuç rendesi

pırasa yaprakları

1 küçük soğan

2 yemek kaşığı arpa şehriye

1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI


Ufak doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış lahana, pancar,

kereviz,pırasa ve havucu da ekleyip biraz kavurduktan sonra  suyunu,tuzunu

ilave edin.

Sebzeler az piştikten sonra isteğe bağlı blendırla ezilip,arpa şehriye ekleyip 

pişirin.Çorbayı servis ederken üzerine ince kıyılmış maydonoz

serpebilirsiniz. Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Yemek yapmaya yeni yeni başlayan birisi olarak burada paylaştıklarınız özellikle sunumlarınızı çok beğendim.
    Sizide bloğuma beklerim :)
    http://seviimlihbidunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Bol vitamini nefis bir Çorba olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.