7 Mart 2015 Cumartesi

SARI MERCİMEK ÇORBASI-2






MALZEMELER

1 Su bardağı sarı mercimek

1 büyük soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağ+1 tatlı kaşığı pul biber(İsteğe bağlı)



YAPILIŞI

Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp ve bir kaşık yağla beraber çorba tencerenize koyup,beraberce kavurun.Hafif kavrulunca üzerine bir kaşık unu da ekleyip, beraber kavurun ve sonrada iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip,tekrar biraz daha kavurun.En son  tuz,kimyon ve çorba sularınızı ekleyip,kısık ateşte iyice pişirin.Mercimekler iyice pişince ,çorbanızı el blendrıyla çekin.

  • Pişen çorbanızın üzerine biberle beraber erittiğiniz yağı dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Vaz geçilmezlerimiz arasında sıcacık lezzetli bir bir çorba
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım mercimek çorbasını çok severim hatta bugün ben de yaptım ama kırmızıdan. sarıyı hiç denemedim tat daha mı farklı acaba. bir dahakine alıp denemek lazım:) sevgiler.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.