1 Nisan 2015 Çarşamba

KARIŞIK KIZARTMA


 MALZEMELER

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2-3 adet biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yoğurt

HAZIRLANIŞI


Patlıcanlar pijama şeklinde soyulup ince dilimler şeklinde doğranır ve biraz suda bekletilir. Patates ve biberler de doğranır. Yağ kızdırılıp küp küp doğranmış patatesler kızartılır ve fazla yağını alması  için kağıt havlu serilmiş bir tabağa sonra da servis tabağına alınır. Aynı işlem süzülmüş ve kurulanmış patlıcan ve bibere de yapılır. Rendelenmiş domatesler, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kızartma yağından alınan bir çorba kaşığı yağ bir tavaya konarak pişirilir. Kızartmanın üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.