Translate

7 Eylül 2015 Pazartesi

Kıymasız Patlıcan Oturtması (PATLICAN MUSAKKA)

 
 

Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan,
  • 2 adet soğan,
  • 4-5 adet yeşil biber,
  • 3 adet domates,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Kara biber,
  • Pul biber,
  • Toz biber,
  • Tuz,
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur tuzlu su içerisinde bekletilir.
Soğanlar soyulup yıkanır,doğranıp tencereye konulur.
Üzerine küçük küçük doğranan biberler  ve sıvı yağ ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur.
Salça katılıp biraz kavrulur ve üzerine kabuğu soyulup küçük küçük doğranan domatesler eklenir.
Domatesler yumuşamaya başlayınca, baharatlar ve sarımsaklar  ilave edilip karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Patlıcanların suyu süzülüp iyice sıkılır ve halka halka dilimlenip  sıvı yağ içerisinde arkalı önlü kızartılır.
Tencerenin içerisine önce patlıcan dizilir ve üzerine domatesli harç dökülüp yayılır.
Üzerine tekrar patlıcan dizilip tekrar sos dökülür ve üst sıraya patlıcanlar dizilir.
Domates ve biber dilimleri dizilerek ,az sıcak su eklenip  kısık ateşte  15-20 dakika kadar pişirilir.
Pişirilen patlıcan yemeği biraz dinlendirildikten sonra  maydanozla süslenip servise hazırlanır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.