4 Eylül 2015 Cuma

YUMURTALI ISPANAK



MALZEMELER

3 adet Yumurta
1adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
250 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Ispanağı yıkayın, ayıklayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün. Ispanağı ince ince doğrayın, soğana katın, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşıık 10 dakika pişirin, biraz kara biber ekleyip, karıştırın, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları yıkayın, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, oyuklara koyun, biraz daha kara biber serpin, kapağı kapatıp kısık ateşte, beyazları katılaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

1 yorum:

  1. Ispanaklı yumurta çok iyi olur ..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.