Translate

28 Şubat 2016 Pazar

Şehriye Çorbası





Malzemeler



1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şehriye (tel ve arpa şehriye olabilir)

2 domates veya1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı

Domatesleri rendeliyoruz (kabukları ayrılacaktır). Tencerede yağı ekleyip ardından rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Sonra suyu ve tavuk suyunu ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra içerisine bir miktar tuz ve şehriyelerimizi katıyoruz.Şehriyelerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Üzerine arzuya bağlı olarak nane serpebilir veya maydonoz kıyabiliriz.

5 yorum:

  1. Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben takipteyim can8m. Arada yorumlar yazıyorum sana.

    YanıtlaSil
  3. Sık sık yaparım sevilir bizim evde

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.