Görünüşte börülceye benzeyen, lezzeti kendine özgü olan bu bakliyatla yeni tanıştım.Çok faydalı olduğunu öğrendiğim bu fasulye türünün en çok salatasını yapıyorum.
Maş Fasulyesi: "Güneydoğu Anadolu mutfağında çok kullanılan, ufak, yeşil bir fasulye türü. Akdeniz Bölgesi'nde de Toroslarda yetişiyor ve
'cin börülcesi' adıyla biliniyor.A, B, C ve E vitaminleri içerdiği gibi kalsiyum, demir, magnesyum, potasyum, amino asidler içeren bu fasulyeyi sık sık tüketmemizde fayda var.. Maş fasulyesiyle piyaz ve çorba yapabilir, pilavlara ekleyebilir ve filizlendirebilirsiniz. Çin mutfağında da kullanılan maş fasulyesi eski zamanlarda hastalık tedavisinde bile kullanılırmış.Bu bilgilerden sonra yaptığım salatanın iki çeşit tarifini vereyim.
1 su bardağı Maş fasulyesini yeterince ama dağıtmadan suda haşladıktan sonra (önce tuz koymuyorum, altını kapatmaya yakın tuz ilave ediyorum) süzüp, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ediyorum (limon da ilave edebilirsiz).
Ayrıca yine 1 su bardağı Maş fasulyesini haşlayıp, domates,kıyılmış taze soğan,maydanoz,dereotu.. gibi istediğiniz malzemelerle salata gibi de yapabilirsiniz.Üzerine zeytinyağı,sirke,kırmızı pulbiber ve nar ekşisini de unutmuyoruz.Afiyet olsun.
ilk duydum bende yeşil görünümüyle bezelyeyide andırıyor.
YanıtlaSildeğişik tatlara açığım bir sorayım bakalım bulabilecekmiyim.
sağol canım ellerine sağlık
Doğal ürünlerin satıldığı yerlerde bulabilirsiniz.Üstelik fiyatı da çok uygun.Şimdiden kolay gelsin.
YanıtlaSil