Malzemeler : 1 kilo taze bakla,
2 adet soğan,
1/4 limon suyu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1,5 su bardağı kaynar su,
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz,
1 tatlı kaşığı un.
Yapılışı :
Baklaların baş kısımlarını alıp üçe yada ikiye bölün ve kararmaması için limonlu suda bekletin. 2 adet soğanı
yemeklik olacak şekilde doğrayın. Bir tencereye önce zeytinyağını daha sonra soğanları koyarak soğanlar
pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye baklaları ilave ederek 10 dk kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı
olarak pişirin. Un, çeyrek limon suyu, şeker ve tuzu bir buçuk bardak su ile çırpın ve bu karışımı baklanın
üzerine dökün..
Orta ateşte 25 dk kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
yemeyeli bir hayli uzun zaman oluyorr :( canım çekti.
YanıtlaSil