Ben yassı kadayıfı çok severim. Yapılışı kolay,oldukca da lezzetlidir.
MALZEMELER
½ kg. yassı kadayıf
2 yumurta
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Süslemek için;
Fındık veya ceviz
Kaymak
YAPILIŞI
Yassı kadayıfın sert kenarları kesilir, çırpılmış yumurtaya bulanır. Kızdırılmış bol sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Önceden hazırlanarak soğutulmuş şerbete batırılıp servis tabağına dizilir. Üzeri kaymak ve dövülmüş fındık veya cevizle süslenir.Afiyet olsun.
Ah ah olsa da yesek...
YanıtlaSilEllerine sağlık... Çok ama çoook severim, maalesef İzmitte bulamadııım:((
YanıtlaSilBanu Hanım,yassı kadayıfları İzmit'den aldım.Onun için beğendiniz herhalde..(Kan çekti:)))
YanıtlaSilİzmitte nerede satılıyor, ne oluuuuur hemen yaz bana:)Ben İzmitin acemisiyim ona göre tarif et ama...
YanıtlaSil