Translate
23 Ocak 2012 Pazartesi
PEYNİRLİ BÖREK (BUZLUK BÖREĞİ)
MALZEMELER
4 yufka
ezilmiş peynir
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yufka düz bir tezgaha serilir,üzerine fırça ile sıvı ayçiçek yağı sürülür.İkinci yufka üzerine kapatılır.Yufka 8 eşit parçaya bölünür.(Önce 4'e,sonra tekrar 4'e)
Peynirli harcımızı koyup,baş kısımları içeriye katlanıp geniş sigara böreği gibi sarılır.
(Bu aşamadan sonra tepsiye dizilip derin dondurucuda dondurup,poşetlere koyup dondurucuda saklayabiliriz.)Pişireceğimiz zaman üzerine sadece az sıvı yağ sürüp çözdürmeden fırına atmalıyız.180 derecede 30 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerinize sağlık çay da hazır afiyetle
YanıtlaSilsevgiler