Hafif lezzetli sütlü tatlıları sevenler, portakallı muhallebiyi mutlaka denemelisiniz..Adı yumurta tatlısı olarak
geçiyor ama içinde yumurta yok.Sadece şekil ve renk olarak yumurta görünümünde..
MALZEMELER
Sütlü muhallebi için:
6 çay bardağı süt,
1 çay bardağı nişasta(buğday)
2 çay bardağı şeker
Portakallı muhallebisi için
6 çay bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı nişasta,
2 çay bardağı şeker
1 vanilya
HAZIRLANIŞI
İki muhallebiyi aynı anda,ayrı ayrı tencerelerde yapalım. Cam kaseyi ıslatıp, önce sütlü muhallebiyi
dökelim,daha sonra portakallı muhallebiyi tam ortasından diğer muhallebinin üzerine yavaş yavaş döküp
ılınınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.Servis anında, cam kasemizi ters çevirip düz bir kaba alıp
dilimleyelim.AFİYET OLSUN
tatlım, sütlü muhallebinin süt miktarından emin misin? denemek istiyorum ama 1-1 oranında nişasta ve süt fazla geldi bana. aynıysa eğer, deneyima ama bir sormak istedim. sevgiler
YanıtlaSilpratik ve değişikmiş
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Sevgili Aslı uyardığın için teşekkür ederim.Süt ve portakal suyu 6'şar bardak olacak.Yazarken farketmemişim.(Bardağımız da Ajda çay bardağı)Gerçekten çok hafif bir tatlı.Şimdiden kolay gelsin.Sevgiler..
YanıtlaSilSarı mutfak-Hande güzel yorumun için teşekkürler..
YanıtlaSilçok değişik olmuş mutlaka deneyeceğim ben de.
YanıtlaSil