MALZEMELER
4 adet ayıklanmış enginar
1 su bardağı bezelye
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağı
5-6 dal dereotu
1 limonun suyu
3 bardak su
YAPILIŞI
Az su ile bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patatesi biraz haşlanır.. Enginarla birlikte de pişecekleri için
tam haşlamayıp diri bırakabiliriz.
Yayvan bir tencereye suyu ve limon suyunu ekliyoruz. Enginarları oturtuyoruz. Bezelye, havuç ve patatesi
ekliyoruz. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekledikten sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Enginarlara çatal batırarak yumuşadıklarını anlayabilirsiniz.
Piştikten sonra servis tabağına aldığımız enginarların ortasına bezelye, havuç ve patatesleri yerleştiriyoruz.
Kıyılmış dereotu ile de süsleyip,servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Afiyet olsun!
Ellerinize saglik.... Son derece besleyici ve saglikli bir sebze... Bulabildiginiz icin cok sanslisiniz... Bizler buralarda maalesef zor buluyoruz.... Sevgilerimle, ellerinize saglik...
YanıtlaSil