Translate
3 Haziran 2012 Pazar
SEMİZOTU YEMEĞİ
Malzemeler
2 bağ semizotu
2 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates/biber salçası
2 olgun domates
1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (isteğe göre)
Yapılışı
Semizotunu yıkayıp temizleyip,doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun, doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını ve tuzunu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Semizotu suyunu salınca bir yemek kaşığı kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi
suyuyla pişsin. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Semizotunun her hali güzeldir.
YanıtlaSilYemeği gibi salatasınıda çok severim..
Ellerine sağlık arkadaşım.
ellerine sağlık herşeyini çok severim.
YanıtlaSilcanım aklında olsun fazlaca yap pişmiş olarak soğutup koy bir kaba at buzluğa kışın çıkarıp yediğinde yeni pişmiş kadar lezzetli oluyor haberin olsun:) tecrübeyle sabittir:))