MALZEMELER
2 demet karalahana
200 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
kaynamış su
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber,pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Lahanaların sap kısımlarını biraz kesip yaprakları yıkayın.
Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atıp, yıkamış olduğunuz yaprakları tencereye koyun. Yapraklar yumuşayınca tenceredeki suyu süzün. Lahanaların soğumasını bekleyin.
Karalahanalar soğurken pirinci iyice yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. İç malzemelerinin tamamını
sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
Yaprakları yırtmamaya özen gösterip, içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, iki yanını kapatıp rulo
şeklinde sarın.
Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin.
Dolmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. Dolmaların hizasında
kaynamış su ekleyip tencerenin kapağını kapatın, su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve
pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Karalahanayı seçerken küçük yapraklıları tercih edin. Büyük yaprakları ikiye veya üçe bölmeniz gerekebilir.
Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık :)
YanıtlaSil