MALZEMELER
4 adet kabak (rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış)
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
2yk ufalanmış beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
1. Derin bir kapta un, tuz, kuru nane, kabartma tozu ve karabiber karıştırılır.
2. Doğranmış dereotu ve kuru nane, ezilmiş peynir, 2 yumurta ve rendelenip suyu sıkılmış kabaklar; unlu karışıma eklenir.
3. Karıştırılıp cıvık olmayan bir harç elde edilir. Bu harç10 dk. bekletilir, kabağın kalan suyunu salması beklenir.
4. Büyükçe bir tavaya sıvıyağ koyulur. Birer yemek kaşığı kadar mücver harcı tavaya dökülür.
5. Her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kadar kızartılır.
6. Kızaran mücverler fazla yağlarını bırakması için bir tabağa yayılan kağıt havlunun üzerine koyulur.
Afiyet olsun
ELLERINE SAGLIK,YIYENLEREDE AFİYET OSUN.BIZIM EVDE DE ÇOK SEVILIYOR MUCVER,HEM YEMEK HEM EKMEK NEFİS OLUYOR.
YanıtlaSil