MALZEMELER
Malzemeler
- 1kg. bal kabağı (Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 1 Su bardağı toz şeker
- Yapılışı
- Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
- Yıkanmış kabakları yayvan bir tencereye dizin.
- Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
- Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde,
- kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bayılıyorum bu tatlıya,geçen haftada ben yapmıştım.Çok güzel olmuş ellerine saglık canım.
YanıtlaSilteşekkür ederim,heden.Sana da afiyet olsun..
Silkabak tatlısı severek tükettiğimiz bir tatlı...sizin ki de nefis gözüküyor afiyet olsun
YanıtlaSilBiz de severek yiyoruz,teşekkür ederim..
Sil