MALZEMELER
1 kg etli kırmızı biber
1 sb sirke
2 yk zeytinyağı
1 çay bardağı su
tuz
YAPILIŞI
Biberler yıkanıp dilimlenir.Geniş bir tencereye 1 sb sirke ,1 çay bardağı su ,2 yk zeytinyağı,tuz konularak kaynatılır.Kaynayan karışıma biberler atılır,yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Ancak çok da pişmeyecek,yoksa biberler erir.)Kevgir kepçeyle biberler kavonoza konur,haşlama suyu da eklenir.Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilip soğumaya bırakılır.Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.Kahvaltı sofraları için pratik bir tarif olabilir.Afiyet olsun..
Kahvaltıda her türlü şey oluyor ancak bazen insan farklı tadlar arıyor. Teşekkürler paylaşım ve tari için.
YanıtlaSilyaptım inşallah güzel olur
YanıtlaSil