Translate
19 Aralık 2013 Perşembe
EVDE YOĞURT YAPIMI-2
MALZEMELER
3lt şişe sütü
1yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Sütü derin tencereye boşaltıp kaynatıyoruz. Pastorize süt olduğundan fazla kaynatmaya ve savurmaya gerek yok.Kaynayan sütü büyük borcama alıp ,önceden hazırladığımız bir minderin üstüne koyuyoruz.1 yemek kaşığı yoğurt ile bir tatlı kaşığı şekere 1 yk.kadar kaynar sütten alıp ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz.Süte serçe parmağımızı hafifçe sokup ısısına bakıyoruz.Parmağımızı hafif yakıyorsa mayasını verip,sütü karıştırıyoruz. Borcamın üzerine enlemesine kaşık koyup üzerine temiz bir mutfak bezi seriyoruz.(kendi kapağını kapatınca buhar yoğurdu sulu yapıyor.İşin püfü burasıydı:)Daha sonra tencerenin üstü sıkıca sarılır.Akşam mayalarsanız sabaha mis gibi organik yoğurdunuz hazır olur.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık ben kavanozlara yapıyorum ev yoğurdunun yerini de hiç bir şey tutmuyor:)
YanıtlaSilevet,alıştıktan sonra,hazır yoğurt yenmiyor
YanıtlaSil