27 Mart 2011 Pazar

ETKİNLİK TARİFLERİ-14

25.Tarifimiz Gülo anne'den Şehriyeli tavuk



HAZIRLANIŞI

MALZEMELER


Bir Su bar. Tel Şehriye

iki su bar.Pirinç

Bir Çay bar. Bezelye (Haşlanmış veya Konserve)

Bir Çay Bardağı.Haşlanmış Havuç (küp küp doğranmış)

Bir Çay Bardağı haşlanmış Patates(Küp küp doğranmış)

Bir tavuk göğsü ve

3 Parça kemiksiz tavuk butu

Bir demet dereotu (Ben kullanmadım)

Bir tatlı kaşığı köri (Şart değil)

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

4 su bardağı tavuk suyu(Pirince göre ayarlanır)

Bir tatlı kaş.Toz şeker(Pilav için)

Bir iki damla limon suyu

Tuz

YAPILIŞI



Pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin ve nişastası gidene kadar yıkayıp süzülmesi için bir yerde bekletin

Tavuk göğüslerini ve butlarını güzel yıkanıp üstünü geçecek şekilde su ve köri yeteri kadar tuz konulup haşlanır .Haşlanan tavuklar didiklenir.

Bir tavada tereyağ ile şehriyeler kavrulur bir çay bardağı su ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir.

Pirinçler sıvı yağla kavrulur tavuk suyu toz şeker kontrollü tuz ilave edilerek pilav pişirilir ve demlenmesi için bekletilir.


İstediğiniz bir kalıbı yağlayın ve şehriyeler yerleştirilir Pilavlar ikiye ayrılır birine bezelye , havuç, ve patatesler ilave edilip karıştırılır şehriyelerin üzerine yayılır.

Bezelyelerin üzerine didiklenmiş tavuklar konulur.Pilavın diğer parçasına dereotu doğranıp tavukların üzerine yayılır ve servis tabağına ters çevrilip servis yapılır.

Afiyet Olsun

NOT: Unuttum Her kat iyice bastırılır.


Bu güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ederim.

1 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.