28 Kasım 2011 Pazartesi

PATATES KAVURMASI











MALZEMELER


4 tane orta boy patates

1 tane kuru soğan

1 tk. domates salçası

1tk. biber salçası

sıvı yağ,tuz,kırmızı pul biber


YAPILIŞI


Patatesler haşlanıp,kabukları soyulup,küp küp doğranır.

Piyazlık veya irice doğranmış sovanlar yağda kavrulur.

Salçalar eklenip kavurmaya devam edilir.

Patatesler ve baharatlar eklenip karıştırılır.

Sıcak olarak servis tabağına alınıp istenirse ,üzeri kıyılmış maydonozla servis edilir.Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Ellerıne saglık canım,patates çok sevılıyor hele böyle kavurması pazar sofralarında pek bır rabet görüyor.

    YanıtlaSil
  2. patates kahvaltıların baş tacı:)ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Patatesin tüm yemekleri gibi bu da çok güzel.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.