23 Ocak 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ BÖREK (BUZLUK BÖREĞİ)





MALZEMELER

4 yufka

ezilmiş peynir

sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yufka düz bir tezgaha serilir,üzerine fırça ile sıvı ayçiçek yağı sürülür.İkinci yufka üzerine kapatılır.Yufka 8 eşit parçaya bölünür.(Önce 4'e,sonra tekrar 4'e)
Peynirli harcımızı koyup,baş kısımları içeriye katlanıp geniş sigara böreği gibi sarılır.
(Bu aşamadan sonra tepsiye dizilip derin dondurucuda dondurup,poşetlere koyup dondurucuda saklayabiliriz.)Pişireceğimiz zaman üzerine sadece az sıvı yağ sürüp çözdürmeden fırına atmalıyız.180 derecede 30 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

1 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.