26 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

İşte yaz sebzelerinden bir tanesi daha… İster sıcak ister soğuk yiyin her şekilde nefis! …







MALZEMELER



Yarım kg taze fasulye

2 tane soğan

3 tane domates

 Yarım su bardağı  zeytinyağı

1 küp şeker

tuz

3 diş sarımsak

Hazırlanışı

Fasulyeler ayıklanıp,yıkandıktan sonra ufak ufak doğranır.

Soğanlar ve domatesler yıkanıp halka halka dilimlenir.

Tencerenin en alt kısmına halka halka doğranmış soğanlardan bir miktar konur .Üzerine bir kat fasulye,bir kat

 domates olarak malzeme bitinceye kadar dizilir.Sarımsaklar ,tuz ve küp şeker atılır.Zeytinyağı ve suyu

eklenip,tencerenin kapağı açılmadan ve  hiç karıştırılmadan pişirilir.Afiyet olsun..Aynı şekilde hazırlanıp

düdüklü tencerede 45 dakikada pişirebilirsiniz.Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Ben çok seviyorum taze fasülyeyi bazen içine patates de doğrarız biz yaparken çok güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim yemektir hiç bıkmam heralde hatta bu akşamda yedik taze taze yemek gibisi yok :)

    YanıtlaSil
  3. bizde de vardı bugün ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım yanına da tazecik yoğurt olacak soğuk soğuk...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.