31 Mart 2013 Pazar

ÇİN PİLAVI (Pirinç Salatası)






Malzemeler



1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
tuz
1 sb. haşlanmış bezelye
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 taze soğan
mısır
2 adet kornişon turşu
1 limon suyu



Hazırlanışı



Pirinç ayıklanıp yıkanır,zeytinyağında  kavrulur,tuz ve su eklenip ,kısık ateşte pişirilir. Pilav soğuyunca içine garnitür,ince kıyılmış maydanoz,dereotu,taze soğan eklenir.Mısır taneleri ve küçük küçük doğranmış turşular katılıp bir limonun suyu sıkılır.Hepsi karıştırılır.Servis yapılır.Afiyet olsun

Bezelye yerine hazır garnitür(patates,bezelye,havuç) de kullanılabilir.




.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.