27 Mayıs 2013 Pazartesi

KIYMALI PATATESLİ BÖREK





MALZEMELER

3 adet yufka
150 gr kıyma
1 küçük doğranmış soğan
maydanoz
tuz,karabiber,kırmızıbiber
3 adet haşlanmış,ezilmiş patates
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI


 Tavadaki kıymayı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte yavaşca kavurun.
  Soğanları doğrayın. Tavaya ilave edip yumuşayana kadar kıymayla berber kapağı kapalı bir şekilde  pişirin,tuzunu biberlerini ekleyin.
Haşlanmış patatesleri ezip kıymalı karışıma ilave edin. Altını kapatıp, 15-20 dakika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin.
 Yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
  Üzerine sıvı yağ sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin.
  Yufkalar iki kat üstüste iken 12 ye bölün. Patatesli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun. Harcı biraz  elinizle yayın. Bir dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın. Daha sonrada sigara böreği gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)Üzerine kalan sıvı yağdan sürün.(Yumurta da sürülebilir)  Üzerine ister çörek otu, susam ekebilir, yada sade tercih edebilirsiniz.
 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz,yaklaşık 15-20 dakika,Afiyet olsun.
Kymalpatatesliborek1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.