3 Eylül 2014 Çarşamba

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK





Malzemeler

- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
-50 gr. tereyağı
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Önce  doğranmış soğan, daha sonra  doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Yufkalar ortadan ikiye kesilir, eritilen tereyağı ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülerek 3 kat üst üste dizilir.Üzerilerine de un serpilir.  Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 6-7 cm arayla kesilip ,yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizilir. Kalan diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C de, önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.